Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


PORODIČNO PRAVO - Obaveza suda da odluči o održavanju ličnih odnosa deteta i roditelja kome nije povereno


Zakonska je obaveza suda da odluči o održavanju ličnih odnosa dece i roditelja kome nisu poverena, ali samo kada postoje uslovi za odlučivanje o tome.


Obrazloženje:


"U konkretnom slučaju, iz razloga čestih međusobnih verbalnih sukoba koji su eskalirali i u fizički sukob, došlo je do faktičkog prestanka zajednice života parničnih stranaka, bez mogućnosti njenog reuspostavljanja. Kako je nesumnjivo da trajni poremećaj bračnih odnosa postoji, pravilno je doneta odluka o razvodu braka parničnih stranaka.

 

Dnevna ažurnost

KRIVIČNO PRAVO – Krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga iz čl. 238. st. 1. KZ

(Presuda Osnovnog suda u Gornjem Milanovcu K 150/18 od 03.12.2018. i presuda Višeg suda u Čačku Kž 2/19 od 24.01.2019)


Prikaži sve >>