Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


JAVNE NABAVKE (UPRAVNI SUD) – Pravo naručioca da odredi primereni rok za prevod dela ponude (član 18. Zakona o javnim nabavkama - "Sl. glasnik RS", broj 124/2012)


Naručilac određuje primeren rok ponuđaču u kojem je dužan da izvrši prevod dela ponude na srpski jezik.


Iz obrazloženja:


"Navodi tužbe kojima se ukazuje da je ponuđač pogrešno označen u podacima koji se odnose na sedište i adresu, bez uticaja su na drugačiju ocenu zakonitosti osporenog rešenja. Ovo sa razloga što iz stanja spisa dostavljenih uz odgovor na tužbu proizlazi da se kompletna komunikacija između naručioca i ovde tužioca obavljala elektronskim putem preko e-mail adrese koju je tužilac naveo u okviru podnete ponude... Kako su zahtev za zaštitu prava i njegova dopuna dostavljeni na isti način, pri čemu je kao adresa sedišta tužioca navedena "

 

Dnevna ažurnost

BILTEN KOMORE IZVRŠITELJA - broj 8/2021 - Sadržaj

Iz Biltena Komore Izvršitelja, broj 8/2021 - Intermex, Beograd


PRAVNA SHVATANJA I PRAVNI STAVOVI VKS – ZAKLJUČAK – Pravni osnov naplate troška garantovanog snabdevača (snabdevanje električnom energijom)

(Zaključak usvojen na sednici Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda održanoj 16.09.2021. godine)


PRAVNI STAVOVI, MIŠLJENJA I ZAKLJUČCI – II – Pravni zaključak Vrhovnog kasacionog suda – Odgovornost kontrolnog člana društva za obaveze prinudno likvidiranog društva

(Pravni zaključak usvojen na sednici Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda održanoj 16.03.2021. godine) - Iz Biltena Komore Izvršitelja, broj 8/2021 - Intermex, Beograd


Prikaži sve >>