Intermex ONLINE servis

Servis za pristup i primenu svih propisa, zakona i ostalih stručnih sadržaja, sadrži ogromnu i kompleksnu bazu podataka, prečišćene tekstove svih važećih zakona koji se primenjuju u Srbiji, najveću arhivu zakona, uključujući i zakone koji su prestali da važe (u poslednjih 100 godina), zakone na engleskom jeziku (u zvaničnom prevodu), stranu sudsku praksu zvanično objavljenu u Srbiji, i sve zvanične obrasce, iz svih glasila, na godišnjem nivou, bez potrebe ažuriranja od strane korisnika.


Najveća baza propisa u Srbiji
Novodoneti zakoni, zakoni u proceduri
Online časopis za savremene pravnike


PRAVNA SHVATANJA/PRAVNI STAV (GRAĐANSKO ODELJENJE VKS) – utvrđeno U POSTUPKU REŠAVANJA SPORNOG PRAVNOG PITANJA - RAZGRANIČENJE NADLEŽNOSTI IZMEĐU SUDA I IZVRŠITELJA (izvršenje na osnovu verodostojne isprave nakon početka primene čl. 251. – 256. ZIO, odnosno – zadržavanje nadležnosti suda u postupcima izvršenja započetim pre 01.06.2012. godine)


I - U postupcima izvršenja na osnovu verodostojne isprave radi namirenja potraživanja po osnovu komunalnih i sličnih usluga pred sudom, gde je predlog za izvršenje podnet pre 01.06.2012. godine, tj. pre